Viessmann přichází s i-THINx

• Budování kompetence v oblasti konektivity a internetu věcí
  • Převzetí inženýrského týmu společnosti Kellendonk Elektronik v Kolíně

Společnost Viessmann Group si startem i-THINx buduje nové kompetence v oblasti internetu věcí. Ve středu zájmu stojí zejména řešení konektivity pro rodinné a dvougenerační domy, velké bytové domy a komerční nemovitosti.

K 1. květnu 2016 Viessmann převzal inženýrský tým vývojářů softwaru a hardwaru společnosti Kellendonk Elektronik. Pod novým názvem i-THINx se budou v Kolíně a Duisburgu vyvíjet softwarové a hardwarové komponenty. Jednatelem se stal Christian Faust, který je již u firmy Viessmann jako jednatel společnosti Elekronik GmbH aj. zodpovědný za vývoj. i-THINx bude kromě firmy Viessmann nabízet dále své služby externím zákazníkům a přitom bude úzce spolupracovat s univerzitami v obou regionech.

Mezi společnostmi Kellendonk a Viessmann funguje již po dobu několika let dobrá spolupráce. Peter Kellendonk se bude v budoucnu se svou firmou KEO GmbH zaměřovat na integraci standardu EEBus, čímž významně přispěje k integraci různých zařízení do internetu věcí. Také i-THINx bude v budoucnu spolupracovat s EEBus Initiative e.V.

O firmě Viessmann:

Společnost Viessmann Group je jedním z předních mezinárodních výrobců topných, průmyslových a chladicích systémů. Rodinná firma byla založena roku 1917 a zaměstnává kolem 11 600 zaměstnanců, hromadný obrat činí 2,22 miliard eur.  56 % obratu připadá na zahraničí.

Květen 2016