Viessmann je „sponzorem roku 2018“

• Výrobce energetických systémů s celosvětovou působností byl oceněn cenou časopisu „HORIZONT“ z oblasti sportovního businessu
  • Již 25 let se aktivně podílí na sponzorování

Allendorf (Eder), 12. 10. 2018 - vysoké ocenění pro podnikatelskou skupinu Viessmann: výrobce energetických systémů s celosvětovou působností získal žádanou cenu v kategorii „sponzor roku“ časopisu sportovního businessu HORIZONT. Cena byla udělena 11. října 2018 ve Frankfurtu.

Neangažuje se pouze v zimních sportech

Špičkově obsazená porota ve svém zdůvodnění ocenila, že firma svým sponzorování nesleduje pouze hospodářské zájmy, ale posiluje se i pro trvalé zacházení se stávajícími zdroji, mimo jiné s iniciativou fanoušci zimních sportů. Navíc Viessmann stále prověřuje své aktivity a pokud je to vhodné, jde novými cestami. Viessmann tak od počátku sezóny 2017/2018 podporuje závodní tým Panasonic Jaguar FIA formule E Championship. I zde existuje velká spojitost mezi sponzorem a druhem sportu, protože u Formule E se jedná o nejrychlejší auto a nejlepšího jezdce; sportovní mistrovství jsou především závody a nejvyšší energetická efektivita.

Partnerství s Bayernem Mnichov a Huddersfield Town

Viessmann se dnes rovněž objevuje i v mezinárodním fotbale. S klubem Premier-League Huddersfield Town podporuje spolek, ke kterému se v jiném ohledu nejlépe hodí slogan „Made in Germany“. Ve výběru Huddersfieldu hraje pět německých fotbalistů a rovněž i kouč je Němec. Sponzorování má zaprvé posílit vědomí o značce na důležitém britském trhu a v rámci těchto aktivit udržuje a buduje přímý kontakt s obchodními partnery. Proto se každoročně koná přátelský zápas mezi anglickými a německými topenářskými firmami –záruka ostrých soubojů a dobré atmosféry.
Úplně nové je partnerství mezi firmou Viessmann a FC Bayern Mnichov v Číně. Kooperace zahrnuje mimo jiné využití práv ke značce, Meet & Greets i cestování fanoušků do arény Aliance. Kromě toho jsou naplánované různé aktivity k tématu trvalé zacházení se zdroji, mimo jiné na fotbalových školách FC Bayern v Číně.

Již čtvrt století sponzorem

Sponzorování sportu firmou Viessmann sahá do roku 1993. Jedním z hlavních cílů – na začátku se aktivity omezovaly pouze na bobování – bylo potřeba tenkrát urychlit internacionalizaci firmy. Souvislost mezi zimou a topením je jasná a základní trhy firmy Viessmann jsou převážně tam, kde jsou chladné zimy a zájem o zimní sporty mimořádně velký.

Ústřední prvek komunikace v marketingu

Už dávno se sportovní sponzoring řadí k ústředním prvkům marketingové komunikace firmy Viessmann. Jako hlavní nebo prezentační sponzor v disciplínách biatlon, severská kombinace, bobování, běh na lyžích a skoky na lyžích je firma zastoupena u všech důležitých akcí týkajících se zimních sportů – od Světového poháru přes Turné čtyř můstků až po Mistrovství světa.

Říjen 2018

Fotky k tiskové zprávě

72dpi-12102018-1-1.jpg

Florian Fehr (druhý zprava) přijal jako šéf sportovního sponzoringu u firmy Viessmann vyznamenání „sponzor roku 2018". "Hráč roku" je Alejandro Agag, zakladatel formule E (vpravo), a "Médium roku" je sportovní časopis Kicker, zastoupený Jörgem Jakobem (vpravo). Oslavnou řeč na firmu Viessmann pronesl olympijský vítěž v biatlonu Sven Fischer (vzadu druhý zprava).

Ke stažení 300 DPI (JPG 1 MB)

Skupina Viessmann

Skupina Viessmann Group je jedním z předních mezinárodních výrobců energetických systémů. Rodinná firma založená roku 1917 zaměstnává 12 000 zaměstnanců, hromadný obrat činí 2,25 miliardy eur (2016). 54 % obratu připadá na export. Jako rodinný podnik klade firma Viessmann zvláštní důraz na zodpovědné a dlouhodobé jednání, trvalá udržitelnost je již pevně zakotvena v podnikových zásadách. Kompletní nabídka firmy Viessmann poskytuje individuální řešení s efektivními systémy a výkony od 1 do 120 000 kW pro všechny oblasti použití a veškeré energetické nosiče.